Rendkívüli piaci körülményekre hivatkozva a brit alapkezelő hétfőtől korlátozta az alapjához tartozó befektetési jegyek visszaváltását. A befektetési alap kereskedelmi ingatlanokba fektet az Egyesült Királyságon belül. Az alapkezelő hírlevelében arra hivatkozott, hogy az ügyfeleik érdekében tették meg a lépést.

A BBC arról ír, hogy a Standard Life Investments leírta az alap értékét 5 százalékkal, mivel az ingatlanok értékét lerontotta a népszavazás. A cég azt nyilatkozta, hogy amint "praktikus", feloldják a korlátozást és 28 naponként ellenőrzik ennek szükségességét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!