Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csépai Miklós, a Gránit Bank treasury értékesítési vezetője az M1-en elmondta, a tőzsdék hangulatát a britek előző esti, brexitről tartott parlamenti szavazása határozta meg, amelyen a képviselők nagyon nagy arányban elutasították a kilépés feltételrendszerére vonatkozó javaslattervezetet. Ennek hatására - mivel felerősödött a brexit elmaradásának lehetősége - mérsékelt optimizmus uralkodott el a piacokon. A távol-keleti tőzsdék nulla közeli állapotban maradtak, de a nyugat-európaiak - a londonit kivéve - 0,3-0,4 százalékos emelkedést produkáltak.

A magyar piac napi legerősebb pontján tudott zárni. Mindegyik blue chip emelkedett, a legjobban a Magyar Telekom teljesített 1,5 százalékos emelkedésével. Zárásra a Richter is javítani tudott, bár egész nap mínuszban tartózkodott, végül 0,3 százalékos pluszban fejezte be a napot.

A forint az utóbbi 24 órában nagy kilengést mutatott: kedden délután a zárás környékén 323 fölé ment az árfolyam az euróval szemben, szerdán reggel pillanatokra 324 fölé is emelkedett, este azonban már 321,50 környékén járt. Az értékesítési vezető a napközbeni erősödést azzal magyarázta, hogy Nagy Márton, az MNB alelnöke egy bécsi beszélgetésen azt nyilatkozta, amennyiben az éves adószűrt maginfláció eléri vagy meghaladja a 3 százalékos szintet, az nagyon komoly jelzés lesz az MNB számára, hogy megtegye az első lépést a szigorítás útján. Ennyire konkrétan még nem nyilatkozott jegybanki tisztségviselő erről, ez lehetett az oka, hogy a forint nagyon rövid idő alatt mintegy 1 százalékot tudott erősödni az euróval szemben - mondta Csépai Miklós.

A Mol  0,94 százalékkal 3208 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,78 százalékkal 11 690 forintra nőtt, forgalmuk 3,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,53 százalékkal 465 forintra emelkedett, forgalma 675,1 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 0,26 százalékkal 5825 forintra nőtt, forgalmuk 791,2 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!