Az elmúlt hetekben egyre élesebbé és szorosabbá váltak a futószalagon érkező közvélemény-kutatási adatok, hogy éppen melyik irányba hajlanak a brit szavazók az Európai Unióban maradási vagy kilépési referendum kapcsán. Egészen múlt csütörtökig a kilépést támogatók vezettek az egyáltalán nem megbízható felmérések alapján, azzal a szépséghibával, hogy még mindig jelentősnek volt a bizonytalanok tábora. Az egész hangulat természetesen nyomot hagyott a tőzsdei árfolyamokon is, hisz a börzék kevésbé kedvelik a bizonytalanságot. A kockázatkerülési hajlam korrekciót hozott a főbb tőzsdeindexekben, felfelé hajtotta az arany árfolyamát, a brit font pedig lejtőre került.

Úgy tűnik, mindezt egy sajnálatos esemény fordította meg, tudniillik a brit politikusnő meggyilkolása után jelentősen megugrottak az árfolyamok, mondván egy ilyen esemény megfordíthatja az eddigi negatív hangulatot, és újra a maradás pártiak kerülnek majd fölénybe. Mintha bátrabbá váltak volna a befektetők, újra magukra öltve a kockázatvállalás subáját.

De bármi is lesz a június 23-ai népszavazás eredménye, az élet megy tovább, és ez tökéletesen igaz a tőzsdére is. Ennek megfelelően érdemes körülnézni, hogy milyen tőzsdei eszközökben lehet fantázia a következő időszakban, hol lehet vételi és eladási pontokat azonosítani, legyen szó akár részvényekről, indexekről, vagy akár devizáról, árupiacról.

Regisztráció (díjmentes webinárium)

Ebben nyújt segítséget az a díjmentes élő online webinárium, amelyen a Portfolio Trader szakértője, tőzsdei kereskedője áttekinti a piac aktualitásait, elébe menve a híreknek, és ahol a regisztrálók is feltehetik saját kérdéseiket.

Helyszín: az internet
Időpont: 2016. június 23. 10:00 - Belépés az online terembe a webinárium kezdete előtt 15 perccel lehetséges

Regisztráció (díjmentes webinárium)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!