A koronavírus omikron variánsa okozta gazdasági bizonytalanság ellenére változatlanul fenntartja éves pénzügyi előrejelzését a brit webshop, az Asos. 

Az online divatáru-kiskereskedő csütörtökön azt közölte, hogy a 2021-es pénzügyi év első 4 hónapjának bevétele 5 százalékkal, 1,39 milliárd fontra emelkedett, egyúttal február végén bevezettetné részvényeit a Londoni Értéktőzsdére fő szekciójába. A bejelentést követően a vállalat részvényárfolyama 10,69 százalékkal emelkedett.

Az egész évre vonatkozó előrejelzésük ugyanakkor változatlan marad: a bevétel növekedése 10-15 százalék közötti tartományban maradhat és a korrigált adózás előtte nyereség 110 és 140 millió font között várható - írja a MarketWatch.

Az Asos részvényei annak ellenére veszítették el értékük felét, hogy az online vásárlás globálisan csúcsokat döntött. A kiskereskedőt ugyanis, a konkurens H&M és a Boohoo-hoz hasonlóan is súlyosan érintették a logisztikai problémák, amelyeket a Brexit és a világjárvány egyéb korlátozásai tovább nehezítettek. 

Nich Beighton, a vállalat korábbi vezérigazgatója még októberben lemondott és azóta új vezető hiányában Mat Dunn operatív igazgató felügyeli az üzletágat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!