Brexit: máris túl vagyunk az első sokkon?

Augusztusra már túltették magukat a Brexit-megrázkódtatáson az euróövezeti tőzsdei befektetők - derül ki a frankfurti Sentix befektetési tanácsadó cég mintegy ezer tőzsdei szakértő körében végzett havi rendszeres felmérésének eredményéből.
MTI, 2016. augusztus 8. hétfő, 11:20
Fotó: Reuters

A Sentix euróövezeti tőzsdei befektetői hangulatindexe 2,5 ponttal 4,2 pontra emelkedett augusztusban az előző havi 1,7 pontról.  "A Brexit-sokk csak átmenetinek bizonyult. Nem nőtt tovább az aggodalom a gazdasági lassulás miatt" - kommentálta a felmérés megállapításait Manfred Hübner, a Sentix igazgatója.

Az indexen belül a kilátások javuló megítélését tükrözve a megkérdezett szakértők várakozásait számszerűsítő mutató 4,8 pontra emelkedett augusztusban a júliusi mínusz 2,0 pontról. Az euróövezetben uralkodó aktuális kondíciókat számszerűsítő mutató viszont romlott, 3,8 pontra csökkent 5,5 pontról, ami tavaly február óta a legalacsonyabb érték.

Az index Németországról képzett részmutatója 19,8 pontra emelkedett augusztusban a júliusi 18,4 pontról. Németország kilátásait pedig 7,0 pontra értékelték a júliusi 2,7 pont után.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK