Briliáns eredmény az Allianztól

Több mint harmadával nőtt a német Allianz biztosítócsoport adózott eredménye a harmadik negyedévben, ezzel jelentősen sikerült felülmúlnia az elemzői várakozásokat, és jó úton halad a társaság éves célja teljesülése felé. A Reuters által megszólaltatott egyik kereskedő szerint az eredmény egyenesen "briliáns".
portfolio.hu, 2016. november 11. péntek, 08:37
Fotó: Reuters

Európa legnagyobb biztosítójától a Reuters elemzői konszenzusa szerint 1,58 milliárd eurós adózás utáni eredményt várt a piac, ezt azonban sikerült jelentősen felülmúlnia, és 1,86 milliárd euró lett a nettó profit. Ez évi 37 százalékos növekedést jelent.

Néhány részlet:

  • A harmadik negyedéves működési eredmény 18 százalékkal 2,9 milliárd euróra emelkedett a várt 2,61 milliárd euróval szemben.
  • Az Allianz megerősítette, hogy az év egészében tartani tudja 10,5 milliárd euró plusz/mínusz 500 millió eurós, működési eredményre vonatkozó célkitűzését, ebből az első három negyedévben 8,01 milliárd euró jött össze.
  • A kombinált hányad 93,5 százalékról 94,1 százalékra javult egy év alatt a biztosítónál (a 100% alatti arány profitot jelez).
  • A biztosító vagyonkezelési üzletágánál, az aktívan kezelt alapokra fókuszáló Pimcónál három év után először fordult elő, hogy nettó vagyonbeáramlás történt, mégpedig 4,7 milliárd euró összegben.
Kifizetődnek az üzlet fejlesztését célzó erőfeszítéseink, amelyeket a nagyon nehéz környezetben tettünk - nyilatkozta Dieter Wemmer pénzügyi igazgató.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK