A Magyar Nemzeti Bank Aranykönyv nevű összesítése alapján közölték, hogy a brókerek által összehozott profit közel 72 százaléka az Erstét gazdagította tavaly.

Az Erste Befektetési Zrt. 4,3 milliárd forintot tehetett zsebre, majd a Concorde következik egymilliárd forinttal és a Hold Alapforgalmazó 456 millió forinttal. Az Equilor profilja 190 millió, míg a Random Capitalé 73 millió forint volt.

Tavaly három brókercég lett veszteséges, az újonnan érkező Sinus-Fair egymillió forintos mínusszal zárta az évet, a Quantis Alphánál 101 millió, a Magyar Posta Befektetési Szolgáltató Zrt.-nél viszont 242 millió forintos negatív szaldó keletkezett.

Az előző évhez képest sokat javult a brókercégek profitabilitása, 2016-ban még a 15 piaci szereplő közül heten is veszteségesek voltak.

A brókercégek eszközállománya 263 milliárd forintra nőtt, a befektetési szolgáltatók saját tőkéje 23 milliárd forintra emelkedett.

Fotó: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!