Brummog a medve a bankszektorban

A délelőtt folyamán a pozitív tartományban jártak a főbb nyugat-európai részvényindexek, a hamar elromló amerikai hangulat azonban a mélybe húzta az öreg kontinens mutatóit is: a DAX 0,6 a CAC 1,1 az FTSE-100 pedig 1,3 százalékot süllyedt.
NAPI Online, 2007. november 26. hétfő, 18:07
Fotó:

Jelentős esést voltak kénytelenek elszenvedni a HSBC befektetői, a bank a jelentős másodlagos jelzálogpiaci veszteségek miatt több mint két százalékot süllyedt. A negatív szektorhangulat miatt jelentősen gyengült a Barclays és az Unicredito árfolyama is. Több mint negyedével drágult ugyanakkor a Northern Rock, miután a befektetők megismerhették a bajba jutott bank felvásárlásáért folyó harcban legesélyesebb kérő, a Virgin Csoport által vezetett konzorcium ajánlatának részleteit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK