Brutális drágulás előtt a Mol?

A Goldman Sachs ma reggel meglepetésre 27 ezerről 30 ezer forintra emelte a Mol-részvények célárát.
NAPI Online, 2007. szeptember 17. hétfő, 11:00
Fotó:

A Concorde Call által idézett elemzésben a befektetési bank szakértői az olajárakkal és a finomítói marginokkal magyarázzák a lépést. A céláremelés mellett az elemzők a 2008-ra vonatkozó egy részvényre eső eredményprognózist 15 százalékkal 2705 forintra emelték. Mint mondták, az integrált és finomító olajcégek általában véve nagyon vonzóak.

Ha beválik a Goldman Sachs elemzőinek jóslata, akkor jelentős drágulás vár a Molra, az olajpapírok ugyanis ma nem sokkal 11 óra előtt 25 500 forinton forogtak a budapesti börzén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK