A mai tőzsdezárás után közzétett Globus-közlemény szerint a múlt évet 800 millió forintos mínusszal záró cég a tavasszal prognosztizált 690 millió forinttal szemben 1,2-1,4 milliárd forintos veszteséggel zárja az idei esztendőt. A társaság a veszteség növekedését a zloty erősödésével, illetve a magas energia- és nyersanyagárakkal magyarázza. A társaság egyúttal jelzi, hogy a feldolgozási szezon jelentős része már lezajlott, ezért a folyamatok a korábbinál jobban tervezhetőek, a közleményből ugyanakkor az is kiderül, hogy a mostani eredményprognózist a későbbiekben tovább befolyásolhatják az év végi devizaárfolyamok.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!