Brutális öt hónapon van túl az SP-500

A Nasdaq Composite visszafogott gyengülése kivételével erősödéssel zártak pénteken a vezető New York-i részvényindexek.
NAPI, 2009. augusztus 1. szombat, 11:09
Fotó:

A július utolsó napján felmutatott többlettel az S&P- 500 index olyan, öt hónapon át tartó hegymenetet tudhat maga mögött, amire 1938 óta nem volt példa. Nem teljesített rosszul a Dow Jones ipari átlag sem, ez a mutató 1989 óta a legjobb júliusi teljesítményt hozta. Bár a pénteken közzétett második negyedéves GDP-adat jobb lett a vártnál, a befektetőket elbizonytalanította a lakossági fogyasztás csalódást keltő visszaesése.

A Walt Disney részvényei annak ellenére estek több mint 4 százalékkal, hogy a társaság a prognózisokhoz képest hajszállal jobb eredményről, vagyis 26 százalékos nyereségcsökkenésről számolt be. A papíroknak a JPMorgan leminősítése tette be a kaput, miközben a 71 százalékos profitzuhanásról jelentő, ám az idei forgalmi prognózisát feljebb srófoló Chevron részvényei a nyertesek közé iratkoztak fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK