Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A világ 400 leggazdagabb embere a Bloomberg számításai szerint összesen 93 milliárd dollárt bukhatott múlt péntek óta, amikor is esni kezdett az S&P 500-as részvényindex, s a kötvénypiacokon és az olaj piacán is kisebb eladási hullám bontakozott ki.

A legtöbbet az Inditex SA-t megalapító Amancia Ortega veszítette ezekben a napokban, összesen 3,3 milliárd dollárt, a Microsoft alapító Bill Gates vagyona 2,4 milliárd dollárral ér kevesebbet piaci áron számolva.

A tegnapi nap legnagyobb vesztese Warren Buffet lehetett, a számlacsalási botrányba keveredett Wells Fargo részvényinek zuhanása közvetve mintegy 1,4 milliárddal csökkenthette vagyonát Buffett befektetési cége, a Berkshire Hathaway összesen félmillió darab Wells Fargo részvénnyel rendelkezik. Az amerikai pénzintézet részvényeinek értéke összesen 5,9 százalékkal lett alacsonyabb, miután az amerikai pénzügyi fogyasztóvédelmi felügyelet megbüntette azt a hamis számlázás miatt. A Wells Fargo ezután már nem a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező amerikai bank, első helyéről letaszította a JPMorgan.

A bank összesen 185 millió dolláros büntetést kell fizessen, mivel sok dolgozója hamis email-címekkel, hamisan generált pinkódokkal számlákat nyitottak ügyfeleknek azok tudta és beleegyezése nélkül. Az ügyfelekre ezután sokszor ráterhelték a számlanyitás és vezetés költségeit is. A bank dolgozói a tudósítások szerint így kívántak megfelelni a vezetés által előírt éves terveknek. Az üggyel kapcsolatban eddig összesen 5300 dolgozójától vált meg a bank, a hamis számlák száma elérte a kétmillió darabot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!