BUX
40021

Buda-Cash botrány: Norbi megdöbbent

Mi is mint ügyfelek megdöbbenéssel értesültünk a Buda-Cash Brókerházzal kapcsolatos mai hírekről - reagált a BÉT honlapján megjelent közleményében Schóbert Norbert.

Napi.hu, 2015. február 24. kedd, 16:16

A közleményben Norbi arról tájékoztat, hogy a részvényesek biztonságát érintő kérdésekről szakjogászok véleményét kérték. Egybehangzó álláspontjuk az, hogy a részvényeik biztonságban vannak és a Buda-Cash körüli vizsgálat lezártát követően, azokat a tulajdonosok akár más értékpapír-kezelőhöz átvihetik. "Cégünk életében nincs olyan fejlemény, ami a cég értékét negatívan befolyásolná" - olvasható a közleményben.

Schobert Norbert fitnesz guru 2014. szeptemberében jelentette be a Budapesti Értéktőzsdén az utóbbi 4 év legjelentősebb - vagy legalábbis a legtöbb kisbefektetőt megmozgató - bevezetésének ígérkező Norbi Update Lowcarb részvényjegyzés részleteit. A Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvényértékesítés vezető szervezője a Buda-Cash Brókerház Zrt., a konzorcium tagjai az Erste Befektetési Zrt., a Random Capital Zrt. és a Reálszisztéma Zrt. volt.

A portfolio.hu megjegyzi: A Fitnessguru legutóbb január végén vett Norbi Update részvényeket, a vásárlást követően 2,3 millió darab, feleségének, Schóbert Rékának pedig 2,18 millió darab részvénye volt, a házaspár összesen 3,8 milliárd forintnyi részvénnyel rendelkezik. A tegnapi 919 forintos záróárfolyam után ma több, mint 6 százalékkal 860 forintra esett a Norbi Update-részvények árfolyama. Az esésnek köze lehet a Buda-Cash felfüggesztéséhez is. A részvénykönyv a Buda-Cash ügyfelek kiesésével eléggé kiürült, alig 1-2 ezer darab részvény cserélne tulajdonost.