Budapest kifejezetten jól teljesített

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,41 százalékos emelkedéssel 37 446 ponton zárt kedden - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2018. október 16. kedd, 18:36
Fotó: Napi.hu

A részvénypiac forgalma 13,2 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény erősödött az előző napi záráshoz képest.

Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1 csatornán elmondta, a nap elején még tétováztak az európai tőzsdék, hogy merre induljanak el, délutánra azonban egyértelművé vált. Szinte minden fontosabb európai tőzsde jelentős emelkedésen van túl, például a német DAX index 1,4 százalékkal nőtt. Az amerikai piacokon is komoly erősödés látható, az S&P 500-as mutató 1,2 százalékos pluszban van. A vevők diktálnak mindenhol - mondta. Hozzátette, a BÉT is kifejezetten jól teljesített, a legtöbbet a Mol emelkedett.

A Mol 3,1 százalékkal 3062 forintra erősödött, 4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 2,4 százalékkal 10 280 forintra nőtt, forgalmuk 4,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,8 százalékka 396 forintra emelkedett, forgalma 102,3 millió forint volt. A Richter-papírok pedig 2,5 százalékos drágulást követően 5390 forintra emelkedtek, forgalmuk 2,3 milliárd forintot ért el.

Képünk forrása: BÉT

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK