A budapesti parkett a negatív tartományban nyitott, és úgy tűnik, délutánra már túl van a sűrű vérzivataron, ám a BÉT továbbra is a negatív tartományban oldalazgat. A BUX minimuma eddig 21 225 pontnál volt, ám onnan hamar felszökött 21 400 pont környékére, ahonnan azóta sem tudott elszakadni. Az index 21 415 ponton állt délután fél kettőkor, azt követően, hogy a befektetők hirtelen felrántották a Mol árfolyamát. Az olajospapír napi árfolyamának alja 19 750 forintnál volt, ahonnan hosszas cibálás után sikerült csak eltávolítani; jegyzése jelenleg 1,8 milliárd forintos forgalom mellett 0,3 százalékos mínuszban 20 085 forinton áll, miután az elmúlt fél órában rakétaként lőtt ki közvetlenül 19 950 alól. A blue-chipek között ma is az OTP-nek a legmagasabb a forgalma 3,4 milliárd forinttal, a részvény árfolyama azonban azt mutatja, mindössze az eladók állnak sorban a papír körül. Az árfolyam 1,8 százalékkal marad a tegnapi záróérték alatt, 6810 forintnál. A Magyar Telekom az egyetlen blue-chip, amely a pozitív tartományba is át tudott lendülni pénteken, jegyzése 0,1 százalékkal haladja meg a csütörtöki zárásnál regisztráltat; az MTelekom 797 forinton forog. A Richter 0,4, kisebbik szektortársa, az Egis 0,8 százalékos mínuszt mutat; előbbi 32 475 forinton, utóbbi 14 500 forinton cserél gazdát. A forgalmat is generáló papírok között a nap vesztese eddig egyértelműen a Genesis Energy, amely 5,7 százalékkal múlja alul tegnapi záróértékét 2018 forinton.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!