Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BÉT februári, 193,6 milliárd forintos összesített forgalma elmaradt a januári 231,5 milliárd forinttól, valamint a 2018. februári bázisértéktől (277,5 milliárd forint) is. A napi átlagos forgalom 9,7 milliárd forint volt, szemben a megelőző havi 10,5 milliárd forinttal, és a tavaly februári 13,9 milliárd forinttal.

A BÉT értékelése szerint a nemzetközi és a hazai piaci hangulat kedvező volt az év második hónapjában, de a pozitív hazai hírek ellenére is helyben topogó árak jellemezték a kereskedést. Sem a nemzetközi hitelminősítők várva várt felminősítéseit, sem a forint erősödését, sem a hazai blue chipek összességében pozitív gyorsjelentéseit nem követte érdemi emelkedés. A kisebb pozitív hullámok után mindig megérkezett a korrekció is. A tőzsdeindex végül enyhe mínuszban zárt, az előző havi 40 856 pontról, 40 333 pontig esett.

A legnagyobb forgalmú hazai blue chipek közül az OTP szerepelt a legjobban, de az emelkedés mértékét tekintve egy immár új néven futó papír, az autóipari AutoWallis tűnt ki a leginkább.

A vezető részvények közül egyedül az OTP nem publikálta februárban a gyorsjelentését, így a második havi 84,5 milliárd forintos forgalmát és a 3,3 százalékos áremelkedését még legfeljebb csak a várakozások hajthatták.

A Mol árfolyama 35 milliárd forintos kereskedési érték mellett 1,9 százalékkal esett, pedig elsősorban a jó kitermelési eredmények miatt az olajipari cég felülteljesítette a 2018-as célkitűzéseit. A Magyar Telekom és a Richter Gedeon is erős 2018-as évről számolt be, előbbi forgalma 0,3 százalékkal 5,2 milliárd forintra nőtt havi bázison, utóbbié viszont 8,6 százalékkal 37,9 milliárd forintra csökkent.

A kisebb forgalmú papírok közül ezúttal az AutoWallis volt a legizgalmasabb, amely egyetlen hónap alatt 18,9 százalékkal drágult. A brókercégek forgalmi listáján első lett a Wood & Company 88,6 milliárd forintos duplikált forgalommal, megelőzve a Concorde-ot és az Erstét, előbbi 80,7 milliárd forint, utóbbi 63,9 milliárd forint értékben kereskedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!