Budapest sem kerülheti el az elkerülhetetlent

A nemzetközi hangulathoz igazodva eséssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint.
Dzindzisz Sztefan, 2018. október 26. péntek, 08:46
Fotó: Napi.hu

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott csütörtökön az amerikai piac, zárás után azonban az Amazon és a Google is a várakozásoktól elmaradó adatsorokat tett közzé. Ez már tükröződik a határidős indexekben, és az ázsiai piacok is gyengén teljesítenek.

Ennek alapján az elemző szerint mínuszban nyithatnak a nyugat-európai tőzsdék. A hazai piacon nem várható komolyabb adatközlés, ezért a magyar tőzsde a nemzetközi trenddel együtt mozog majd - közölte. A szakértő hozzátette, napközben az érkező amerikai makrogazdasági adatok mozgathatják az indexeket.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 164,80 pontos, 0,45 százalékos emelkedéssel, 36 617,54 ponton zárt csütörtökön, a részvénypiac forgalma 11,3 milliárd forint volt. A Mol 26 forinttal, 0,90 százalékkal 2900 forintra erősödött, 2,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,39 százalékkal 10 290 forintra nőtt, forgalmuk 5,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3,50 forinttal, 0,90 százalékkal 394,50 forintra emelkedett, forgalma 141,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 35 forinttal, 0,66 százalékkal 5235 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

A kép forrása: BÉT

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK