Budapest kilógott a sorból

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,1 százalékos csökkenéssel 34 078 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,1 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény gyengült az előző napi záráshoz képest.
Szabó Zsuzsanna, 2017. május 16. kedd, 20:52
Fotó: Napi.hu

Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1-nek elmondta: a Morgan Stanley kedden 10 143 forintos célárat adott az OTP-re, a BÉT-en azonban kifejezetten negatív hangulatú kereskedés volt, az OTP iránt megnyilvánuló nagy optimizmus így mindössze arra volt elég, hogy a bankpapír kisebbet essen, mint a többi magyar részvény. Megjegyezte, az OTP-re a 2008-as pénzügyi válság óta nem lehetett 10 ezer forint feletti célárat látni.

A részvényelemző szerint nem volt különösebb oka a BUX gyenge teljesítményének, amit elsősorban a Richter húzott le. A BÉT kilógott az európai kereskedésből, mert ott csak minimális mínuszok voltak, például a német részvénypiacon a DAX index mindössze 0,1 százalékot csökkent.

Kiemelte ugyanakkor, hogy az elmúlt egy hét kereskedését nézve a BUX volt a világon az egyik legjobban teljesítő index, hiszen öt munkanap alatt 6 százalékot emelkedett, ezt követte a keddi 1,11 százalékos korrekció.

A Mol árfolyama 250 forinttal, 1,10 százalékkal, 22 550 forintra csökkent, 2,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 25 forinttal, 0,29 százalékkal, 8475 forintra esett, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,48 százalékkal, 465 forintra gyengült, forgalma 1,1 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 151 forinttal, 2,17 százalékkal, 6814 forintra csökkent, forgalmuk 2,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK