A BUX a jelek szerint fittyet hány a globális gazdaságot érintő aggodalmakra, hiszen a nyugat-európai vezető indexek vörösbe borultak vélhetően a reggeli vészjósló kínai adat miatt, eközben a budapesti részvényindex lendületes emelkedésbe kezdett, igaz a magyar indexet egyedül az OTP húzza.

A BUX fél 11 körül 0,7 százalékos emelkedést követően 25 072 pontnál járt, a blue chipek vegyesen teljesítettek. A magyar részvényindex az OTP hátán emelkedik, ugyanis a magyar bank részvényei egyedüliként álltak nyereségben és nem is akármilyen teljesítménnyel: 2,1 százalékos drágulást követően 6520 forinton forogtak.

A Mol egy rövid ideig járt pluszban délelőtt, fél 11 körül már 0,2 százalékos veszteségben állt 15 370 forintnál. A Magyar Telekom kisebb kilengések után a hétfői zárószintnél állt 447 forinton. A Richter szintén az előző napi záróértékénél, 5278 forintnál mozgott.

Eközben nyugat-európai vezető indexek vörösbe borultak. Az FTSE-100 0,7, a DAX 1,1, a CAC-40 1,3 százalékkal esett, a Stoxx Europe 600 indexe 0,9 százalékos mínuszban állt. A periférián a milánói FTSE MIB 0,7, a madridi IBEX-35 0,9 százalékos mínuszban járt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!