Az OTP 2,1 százalékkal 3950 forintra esett, a Mol 1,6 százalékkal 13 420 forintra drágult, a Telekom 0,6 százalékkal 332 forintra erősödött, miközben a Richter 1,6 százalékkal 3649 forintra esett.

Králik István, a KBC Securities üzletkötője szerint a Richter gyengülése összefüggésben van a cég vezérigazgatójának közlésével, aki a társaság nyereségének csökkenését jelezte az ukrajnai helyzet és a gyenge rubel miatt. Úgy tűnik, ez néhány intézményi befektető eladásaihoz vezetett, ami komoly, átlag feletti forgalommal járt a gyógyszerpapírnál.

Az ECB és a Bank of England kamattartása és a többségükben kedvező amerikai makroadatok után kisebb-nagyobb többlettel zártak csütörtökön a vezető nyugat-európai részvényindexek. A DAX esetében csak hajszálnyi volt az erősödés, a frankfurti mutató 9543 ponton zárt, míg az FTSE-100 0,2 százalékkal 6788, a CAC-40 0,6 százalékkal 4417 pontra erősödött.

Zárás előtt bő két órával a DJIA 0,4, az S&P-500 0,2 százalékos plusznál, a Nasdaq Composite 0,1 százalékos mínusznál járt.

Pénteken a német ipari termelés januári, az amerikai külkereskedelem januári és az amerikai foglalkoztatás és munkanélküliség szintén januári statisztikái határozhatják meg a tőzsdei árfolyamokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!