Budapest szembe ment a világgal

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1 százalékos csökkenéssel, 37 720 ponton zárt pénteken. A magyar blue chipek estek.
Szabó Zsuzsanna, 2017. szeptember 1. péntek, 19:44
Fotó: Napi.hu

A részvénypiac forgalma 5,6 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest, miközben a vezető európai és amerikai indexek nyereséges napot zárhattak.

A Mol 0,7 százalékkal 23 660 forintra csökkent 1,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP 1,6 százalékkal 10 280 forintra esett, a forgalma 2,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 0,20 százalékos gyengülést követően 487 forinton zárt, forgalma 251 millió forintos forgalmat követően, míg a Richter-papírok árfolyama 1 százalékkal 6615 forintra esett 1,4 milliárd forintos fogalomban.

(Pénteken így teljesített a forint.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK