Az összehangolt globális jegybanki intervenció hírére a kedvező nemzetközi hangulathoz igazodva az előző napon még négy százalék fölött tudott erősíteni az index, ám csütörtökön - követve a korrigáló nagy piacokat, sőt, azoknál jelentősebben gyengült a BUX. A magyar tőzsde nemcsak a régióban, de globálisan is a legrosszabbul teljesítők között volt. A mutató délelőtt egy rövid időre még a pozitív tartományban is fölbukkant, végül azonban csaknem napi mélypontján zárt. A forgalom meglehetősen szerény volt, és csak a kispapírok profitáltak a befektetői aktivitásból.

A blue chipek között az OTP és a Mol szenvedte el a legnagyobb árfolyamesést - mindkettő 4 százalékot meghaladó mértékben veszített jegyzéséből. A nap vesztese a bankpapír volt, amely végül 3180 forinton állapodott meg nap végére. Az OTP-nél csak a Hun Mining (a korábbi Genesis), a Hybridbox és a Csepel esett nagyobbat.

Nem sokkal járt jobban a Mol-részvény, amely 17 900 forintig süllyedt. Ehhez képest az Mtelekom stagnálása, és a Richter néhány tized százalékos gyengülése kimondottan elviselhetőnek tűnik.

A parketten hétfőn debütált Futuraqua volt a nap nyertese 20 százalékos drágulással. A társaság csütörtökön jelentette be, hogy milyen ütemezéssel értékesítenék saját részvényeiket.

A nagyobb forgalmú részvények között az Egis 1 százalék körüli erősödése már kiemelkedő eredménynek számít, a Rába már csak hajszálnyival drágult, az FHB pedig - ha nem is az OTP-hez mérhető mértékben - ugyancsak olcsóbb lett. A javuló eredményekről beszámoló Synergon másfél százalék körüli emelkedéssel állt záráskor - igaz, forgalma a 10 millió forintot sem érte el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!