Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Mol árfolyama 36 forinttal, 1,21 százalékkal 2928 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 170 forinttal, 1,35 százalékkal 12 430 forintra esett, forgalmuk 4,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 0,50 forinttal, 0,12 százalékkal 420 forintra gyengült, forgalma 66,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 100 forinttal, 2,02 százalékkal 4840 forintra csökkent, forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4263,62 ponton zárt kedden, ez 9,02 pontos, 0,21 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

A keddi tőzsdenap annak ellenére negatívan alakult, hogy Európa nagyobb részén pozitív volt a piaci hangulat. A forint árfolyama is az előző hetekben elért történelmi mélypont környékén jár, a BÉT zárása előtt 331,79 volt az euróval szemben - mondta Baráth Tibor, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője.

Európában a magyar piac esett a legnagyobb mértékben, és elég széles bázisú az esés, egységesen minden papír ára csökkent. Ráadásul, több mint 8 milliárd forintos forgalom mellett, amely az elmúlt napokhoz képest kimondottan magasnak minősül - tette hozzá. Baráth Tibor szerint nem volt olyan esemény, vállalati hír, ami ezt indokolja.

A forint esésével kapcsolatban megjegyezte, hogy a reggel nyilvánosságra hozott magyar inflációs adat a vártnál kisebb lett - 3,2 százalék helyett 3,1 százalék -, így még kevésbé van az MNB-n presszió arra, hogy bármit tegyen a szigorítás irányába, ami tükröződik az árfolyamon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!