Budapesten javulhat a hangulat

A csütörtöki esés korrekciójaként az árfolyamok emelkedését várják pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI által megkérdezett elemzők.
MTI-Eco, 2012. július 13. péntek, 08:54
Fotó: Napi.hu

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője azt mondta, annak ellenére vár emelkedést, hogy a Moody's Investors Service hitelminősítő megvonta Olaszország eddigi elsőrendű "A" kategóriás adósminősítését pénteken, az olasz gazdaság és az euróövezeti periféria egészének adósminőségi eróziójával és finanszírozási kockázataival indokolva a lépést.

Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője megjegyezte: nem okozott meglepetést a Moody's lépése. A szakértő elmondta azt is, hogy kemény tárgyalásokra számít a Nemzetközi Valutaalap és a magyar kormány között. Szerinte a befektetők aggódnak, hogy az év végéig mégsem születik meg a megállapodás. Ennek ellenére az Equilor elemzője is emelkedést vár pénteken a BÉT-en. Rácz Balázs elmondta: a határidős indexek alapján is optimista hangulatra lehet számítani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK