Budapesten más volt a hangulat

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,2 százalékos csökkenéssel, 35 286 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 6,4 milliárd forint volt.
Szabó Zsuzsanna, 2017. július 25. kedd, 18:34
Fotó: Napi.hu

A vezető részvények közül csak az OTP tudott erősödni az előző napi záráshoz képest. Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az M1-en elmondta: a magyar tőzsde szembement az európai börzékkel, míg ott jellemzően 0,5 százalék körüli pluszokat lehetett látni, a BUX index 0,2 százalékkal csökkent.

A magyar papírok egész délelőtt estek, délig, kora délutánig tartott az esés, délután egy kis oldalazás volt, majd az utolsó fél órában a BÉT a nemzetközi piacokkal együtt elindult felfelé, így valamelyest szépíteni tudott - magyarázta a szakértő az MTI szerint.

A Mol 0,6 százalékkal 21 430 forintra gyengült 1,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 0,1 százalékkal 9320 forintra drágultak, forgalmuk 2,4 milliárd forintot tett ki.
A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 468 forintot ért a nap végén, forgalma 214,8 millió forint volt. A Richter-papírok 0,1 százalékkal 6749 forintra estek, forgalmuk 1,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK