Kisebb mértékű csökkenésre számít a a tőzsdén kedden, miután kedvezőtlen nemzetközi hírek láttak napvilágot - vélekedett Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője. Szerinte az európai kereskedésre hatással lesz, hogy a német vegyipari cég, a BASF jelentős profitcsökkenési várakozást jelzett, és rányomja a bélyegét az európai folyamatokra, a negatív hangulat pedig részben a magyar piacra is átterjedhet. Más elemzők is indexcsökkenést várnak a vezető európai tőzsdéken.

Móró Tamás azt is elmondta, hogy ha a KSH reggeli magyar inflációs adata a vártnál nem lesz magasabb, az pozitívan hathat a hazai részvénypiacra.

Tóth Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője kommentárja szerint is negatív tartományban nyithat a magyar tőzsde, miután a nemzetközi hangulat keddre sem javult.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 239,57 pontos, 0,58 százalékos csökkenéssel, 40 777,08 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 5,9 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek a pénteki záráshoz képest. A Mol árfolyama 14 forinttal, 0,46 százalékkal 3046 forintra csökkent, 952,5 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények 70 forinttal, 0,58 százalékkal 12 150 forintra erősödtek, forgalmuk 3,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom ára 6,50 forinttal, 1,54 százalékkal 416,50 forintra esett, forgalma 176 millió forint volt. A Richter-papírok 130 forinttal, 2,47 százalékkal 5140 forintra gyengültek, forgalmuk 466,9 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!