A részvénypiac forgalma 8,0 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Az európai negatív hangulattal összhangban mozgott a magyar piac, és végül mínuszban zárt. A lengyel-magyar uniós költségvetési vétó, és a Brexit miatt negatív a befektetői hangulat Európában. A vezető részvények közül az OTP és a Richter teljesített a legjobban, egyedi hírek nem érkeztek, a forgalom pedig átlagos volt - értékelte a napot Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.

A Mol 14 forinttal, 0,69 százalékkal 2002 forintra csökkent, 902,7 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,33 százalékkal 12 000 forintra erősödött, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,0 forinttal, 0,26 százalékkal 382,50 forintra nőtt, forgalma 89,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 5 forinttal, 0,07 százalékkal 7460 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,3 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3426,71 ponton zárt hétfőn, ez 37,25 pontos, 1,08 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Az Egyesült Államok vezető indexei is veszteséggel nyitottak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!