A magyar részvényindexnek, a BUX-nak csütörtökön sem sikerült a 45 ezer pontos ellenállás fölött zárnia. Az OTP és a Mol esetében tovább folytatódott a negatív korrekció. Előbbi a 14 ezer forintos támaszon zárt, amelynek letörése esetén 13 444 forintnál adódna a következő potenciális megálló, míg utóbbi esetében a 2400 forintos támaszt érdemes figyelni. A Richter folytatta az emelkedést és átlépte a 8 ezer forintos ellenállás szintjét, a jegyzés számára a következő ellenállás 8121 forintnál húzódik. A Magyar Telekom esetében 389 forintnál található meghatározó támasz - írta elemzésében Józsa.

Az elemző kiemelte, hogy a Richter korábban zászlóshajójának számító Esmya gyógyszerének használatát jelentősen visszavágta az Európai Gyógyszerügynökség. Mostantól csak olyan esetben adható a gyógyszer, ahol a műtéti kezelés nem volt sikeres vagy nem alkalmazható, valamint az eddiginél jobban fel kell hívni a figyelmet az esetleges májkárosodásokra a mellékhatások között. A mostani lépéssel az alacsony bázisról tovább csökkenhetnek az Esmya értékesítések, azonban a gyógyszer jelentősége a Richter gyógyszerportfoliójában az utóbbi években már így is alacsony volt - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 192,06 pontos, 0,43 százalékos emelkedéssel, 44 876,42 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 15,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. A Mol 6 forinttal, 0,25 százalékkal 2414 forintra gyengült, 1,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,28 százalékkal 14 000 forintra esett, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2,50 forinttal, 0,63 százalékkal 395 forintra gyengült, forgalma 420,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 215 forinttal, 2,75 százalékkal 8045 forintra erősödött, a részvények forgalma 6,2 milliárd forintot ért el. Napi legmagasabb értékét és egyben történelmi rekordját 8050 forinton érte el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!