A részvénypiac forgalma 10,3 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a nemzetközi piacok mellett a BÉT-et is iránykeresés jellemezte, ezzel magyarázható, hogy a BUX-index 0,04 százalékos csökkenéssel zárt.

Hozzátette, a nemzetközi piacokon a technológiai részvényeket vették, míg eladták az érték alapúakat, ez utóbbiak közé tartozik a magyar piacon az OTP és a Mol. Mindezek mellett az elemző szerint az olajtársaság részvényeinek árfolyamát a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) még zajló ülése és az olajár esése is befolyásolta.

 

  • A Mol változatlanul 2424 forinton állt, 1,2 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 30 forinttal, 0,17 százalékkal 17 820 forintra csökkent, forgalmuk 6,5 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 3,0 forinttal, 0,70 százalékkal 434 forintra nőtt, forgalma 167,1 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,11 százalékkal 8850 forintra esett, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.
  • A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4147,64 ponton zárt szerdán, ez 3,58 pontos, 0,09 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!