A részvénypiac forgalma 7,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője kiemelte, hogy az elmúlt napok alulteljesítése után a magyar részvényindex egész nap a pozitív tartományban mozgott, alacsony forgalom mellett.

Az európai piacokon a nap végére alakult ki jó hangulat, miután az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke beszédet mondott a Jackson Hole-i konferencián. Jerome Powell a várakozásokkal ellentétben nem jelentette be az eszközvásárlási program visszafogását, emiatt gyengülni kezdett a dollár, a részvénypiacok pedig felfelé indultak - jelezte a szakértő.

 

  • A Mol 26 forinttal, 1,10 százalékkal 2398 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 360 forinttal, 2,10 százalékkal 17 475 forintra nőtt, forgalmuk 4,5 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 3,5 forinttal, 0,81 százalékkal 435 forintra emelkedett, forgalma 73,0 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 125 forinttal, 1,42 százalékkal 8660 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

 

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4079,53 ponton zárt pénteken, ez 0,92 pontos, 0,02 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!