A BUX háromnegyed 12 körül 0,6 százalékos pluszban állt 26 552 pontnál. A magyar blue chipek vegyesen teljesítettek: a Mol 0,4 százalékos emelkedést követően 16 595 forintnál, a Magyar Telekom 0,5 százalékos erősödést követően 447 forintnál járt. Az OTP 0,2 százalékkal esett, részvényei 6445 forintot értek.
A BUX-ot a Richter húzta 2,3 százalékos rallyval, a részvényei 5675 forintos árfolyamnál jártak. Délelőtt megjelent egy hír, miszerint a gyógyszeripari cég felvásárolta a svájci Fonox Holdingot - vélhetően ez a lendületes teljesítmény oka.

Eközben az európai vezető indexek emelkedtek, az FTSE-100 0,2, a DAX 0,2, a CAC-40 0,5 százalékkal emelkedtek, a Stoxx Europe 600 0,1 százalékos pluszban állt. A periféria indexei közül a milánói FTSE MIB az előző napi szintje körül stagnált a reggeli veszteségek után, a madridi IBEX-35 0,2 százalékkal erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!