Buffett most Svájcban vásárol

A világ második viszontbiztosítója a Swiss Re bejelentette, Warren Buffet tőzsdeguru befektetési cégén, a Berkshire Hathawayen keresztül von be 3 milliárd svájci franknyi (2,6 milliárd dollár) tőkét részvényopciók formájában.
NAPI Online, 2009. február 5. csütörtök, 08:58
Fotó:

A biztosító ezen felül a piaci viszonyoktól függően azt fontolgatja, hogy további 2 milliárd franknyi tőkét von majd be, osztalékát jelképes szintűre csökkenti, valamint mérsékli kockázatos kitettségeit befektetési portfóliójában - írja a Marketwatch.

A társaság az eredetileg tervezettnél két héttel korábban közzétette tavalyi éves eredményét is, amely 1 milliárd svájci frankos nettó veszteséget takar.

A Swiss Re részvényárfolyamára az utóbbi hetekben egyébként komoly nyomás nehezedet, miután a befektetők folyamatosan tartottak a további leírásokról, illetve a tőkebevonás szükségességétől.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK