Bukarest is esik

A bukaresti értéktőzsde követi az európai trendet, vagyis Barack Obama elnökválasztási győzelme után a román börze mutatója is délnek vette az irányt, kétnapi erősödést követően.
Túrós-Bense Levente, 2008. november 5. szerda, 13:49
Fotó:

A kereskedési nap közepén a mutatók az európai trendnek engedve váltottak pirosra, az energetikai szektorban érdekelt vállalatok indexe, a BET-NG közel 3,5 százalékot esett. Jelentősnek számító, közel 7 millió eurós forgalom mellett a blue chipek indexe több mint egy százalékot bukott, míg a 25 legjelentősebb vállalat mutatója, a BET-XT enyhe mínuszban 300 ponton állt.
Egyedül az öt befektetési alap (SIF) közös mutatója, a BET-FI állta a sarat, a tegnap még a15 százalékos felső limit közelében száguldó indexnek délben újabb közel 4 százalékos pluszt sikerült realizálnia.

Reggel a lej - a környező országok valutáihoz hasonlóan enyhe erősödést mutatott a bankközi devizapiacon - egy euró 3,6829 lejbe került.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK