Az eufórikus hangulatban lévő kereskedők egymás elől kapkodják papírokat, mindenki venni akar viszont a zárást megelőző órákban már egyszerűen nem maradt kínálat. A részvények többsége így a SIF-ek, a BRD, a Transelectrica, vagy a Transgaz már a nap közepén elérték a megengedett 15 százalékos felső határt. A jelentősebb papírok közül egyedül Petrom-részvényekhez lehetett még hozzájutni, igaz közel 14 százalékkal drágábban, mint előző nap. A tőzsdén jegyzett vállalatok közül csupán két cég papírja állt enyhe mínuszban. Egy órával a zárás előtt, a BVB hat vezető indexének mindegyike több mint 11 százalékos pluszban állt: a huszonöt likviditását tekintve legnagyobb cég indexe a BET-C közel 12 százalékot, míg az energetikai szektorban érdekelt vállalatok mutatója a BET-NG 14,5 százalékot erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!