Bukórepülésben a Lufthansa

Mélyrepülésbe kezdett a Lufthansa árfolyama azt követően, hogy ma reggel a légitársaság jelentősen csökkentette az idei és a jövő évre vonatkozó profitvárakozását. A részvények árfolyama százalékot zuhant.
portfolio.hu, Napi.hu, 2014. június 11. szerda, 11:06
Fotó: Reuters

Komoly profit warninggal lepte meg ma reggel a befektetőit a Lufthansa, a légitársaság jelentősen csökkentette az idei és a jövő évi működési eredményére vonatkozó várakozását. míg korábban 2014-re még 1,3-1,5 milliárd euró között működési eredményt jósolt, addig most már csak 1 milliárd eurós profitot vár. A jövő évre vonatkozó várakozását a negyedével vágta vissza: 2 milliárd eurós profitcélt fogalmazott meg.

A menedzsment azzal indokolta a gyengébb kilátásokat, hogy a mind a személyszállításban, mint a teherszállításban folyamatosan sztrájkok nehezítik a működését. Ha ez nem lenne elég, a közel-keleti riválisok és a diszkont légitársaságok miatt erős versennyel néz szembe a német légitársaság.

A befektetők csalódottan fogadták a híreket, az árfolyam 13 százalékot zuhant a ma reggeli kereskedésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK