A Bush-adminisztráció minden eszközt bevetne annak érdekében, hogy megállítsa az iráni urándúsító projektet, és az sem tántorítja el, hogy döntései nyomán az egekbe veri fel az olaj árát. Az olaj árfolyama New Yorkban először emelkedett 92 dollár fölé. A decemberi szállítású könnyűolaj ára 2 százalékkal, 92,22 dollárra emelkedett az elektronikus kereskedés során, ezzel nominális rekordot állítva be az 1983-ban megindult kereskedés történetében. A nyersolaj ára 51 százalékkal magasabb, mint tavaly volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!