A részvénypiac forgalma meghaladta a 60,2 milliárd forintot a múlt heti 71,2 milliárd forint után. A vezető részvények a Richter kivételével erősödtek.

Az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalója szerint hullámzó teljesítménnyel zárta a csonka hetet a hazai tőzsdeindex. A BUX index a héten új történelmi csúcson is járt, felugorva egészen 46 612,97 pontig, a hét közepére azonban visszakorrigált, a pénteki optimista nemzetközi befektetői hangulatnak köszönhetően sikerült 46 ezer pont fölött zárnia a hetet a tőzsdeindexnek.

QP | Quality Placement

Tomislav Coric horvát gazdasági miniszter arról beszélt, hogy a következő hónapokban lezárulhatnak a tárgyalások az INA-val kapcsolatban, azonban kiemelte, hogy csak akkor születhet megállapodás, ha a felek közelednek egymáshoz az ár kérdésében. Ebből arra lehet következtetni, hogy jelentős lehet a különbség a horvátok ajánlata és a MOL által elvárt ár között - írja az Equilor.

A héten a Morgan Stanley 17 100 forintról 18 100 forintra emelte az OTP Bankra vonatkozó, 12 havi célárfolyamát, az ajánlás továbbra is felülsúlyozás.

Csökkentette viszont a Goldman Sachs a Magyar Telekom célárát. A bank 432 forintra mérsékelte a 12 hónapos célárát a korábbi 456 forintról, továbbra is semleges az ajánlás a részvénnyel kapcsolatban - mutat rá az Equilor.

Az OTP a héten 0,51 százalékkal emelkedett, 15 690 forinton zárt pénteken, forgalma meghaladta a 31 milliárd forintot.

A Magyar Telekom árfolyama 1,5 százalékkal erősödött a héten, 407 forinton zárt pénteken, heti forgalma meghaladta a 893,1 millió forintot.

A Richter 3,8 százalékkal gyengült, 7975 forinton fejezte be a hetet, forgalma jelentősen nőtt, meghaladta a 18,4 milliárd forintot.

A Mol-részvények értéke 0,88 százalékkal emelkedett a héten, 2294 forinton zárta a hetet, forgalma 7,6 milliárd forintot tett ki.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3676,84 ponton zárt, ami 0,24 százalékkal, 8,91 ponttal magasabb a múlt heti értékénél - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!