Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac heti forgalma 59,6 milliárd forint volt az előző heti 49,6 milliárd forint után, a vezető részvények vegyesen teljesítettek, a Magyar Telekom és az OTP erősödött, a Mol és a Richter gyengült.

A Standard & Poor's után a Fitch Ratings is egy fokozattal javította Magyarország hosszú távú, szuverén adósosztályzatát, az új besorolás BBB, stabil kilátással. A további felminősítéshez meg kell őrizni a GDP-arányos államadósság csökkenő tendenciáját, illetve az üzleti környezet további javulására is szükség lenne - idézte az MTI az Equilor Befektetési Zrt. heti tőzsdei elemzését.

A héten a Societe Generale 9900 forintról 10 950 forintra emelte az OTP Bankra vonatkozó, 12 hónapos célárfolyamát, ám az új célár is jóval a jelenlegi piaci árfolyam alatt található, így az ajánlást nem módosították, az továbbra is eladás.

A VTB Capital 13 200 forintról 14 100 forintra változtatta az OTP Bankra vonatkozó 12 hónapos célárfolyamát, az ajánlásuk továbbra is vétel. Az Equilor elemzése arra hívja fel a figyelmet, hogy az OTP csoport 2018-ban elérte a Csányi Sándor elnök-vezérigazgató által kitűzött 1 milliárd eurós eredményt. A bankcsoport tavaly 10 százalékkal növelte éves bevételeit. Az éves működési eredménye 6 százalékkal javult, míg a kockázati költségek 43 százalékkal csökkentek.

Kedd délután tartott kamatdöntő ülést a Magyar Nemzeti Bank. A várakozásoknak megfelelően ezúttal sem változtak a monetáris kondíciók, a megjelent közlemény sem tartalmazott új üzenetet.

Ugyancsak kedden az Országgyűlés gazdasági bizottsága újabb 6 évre bizalmat szavazott a jegybankelnöknek, és Áder János köztársasági elnök pénteken hivatalosan is kinevezte Matolcsy Györgyöt az MNB élére - emelte ki elemzésében az Equilor.

A héten az OTP árfolyama 0,34 százalékkal emelkedett, pénteken 11 820 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 30,5 milliárd forintot.

A Richter 5,72 százalékkal gyengült a héten, pénteki záróára 5270 forint volt, heti forgalma több mint 11,09 milliárd forint volt.

A Mol 2,19 százalékkal gyengült a héten, pénteken 3210 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 11,08 milliárd forint volt.

A Magyar Telekom árfolyama 1,08 százalékkal emelkedett, a hét utolsó kereskedési napján 468 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 785 millió forintot.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3956,93 pont zárt pénteken, az előző héthez képest 130,16 ponttal, 3,40 százalékkal magasabban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!