A részvénypiac heti forgalma 62,06 milliárd forint volt az előző heti 91,79 milliárd forint után, a vezető részvények a Richter kivételével csökkentek.

A héten a Mol 12 hónapos célárfolyamát 3300 forintról 3500 forintra emelte a Raiffeisen Centrobank, és továbbra is tartásra ajánlja. Az HSBC a Magyar Telekomra vonatkozó ajánlását vételről tartásra módosította. - írta az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-nek küldött heti elemzésében.

Kedden tartott kamatdöntő ülést az MNB monetáris tanácsa, az egynapos betéti rátát 10 bázisponttal, 0,05 százalékra emelték. Matolcsy György MNB-elnök az ülést követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: továbbra is támogató marad a monetáris politika, a lépés nem egy szigorító ciklus kezdete, hanem szükséges, és elégséges lépés, a monetáris politika eszközei azonban változnak.

A héten az OTP árfolyama 2,93 százalékkal csökkent, pénteken 12 600 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 29,1 milliárd forintot.

A Magyar Telekom árfolyama 1,7 százalékkal csökkent, a hét utolsó kereskedési napján 462 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 897 millió forintot.

A Mol 2,56 százalékkal gyengült a héten, pénteken 3278 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 11,2 milliárd forint volt.

A Richter árfolyama 5,37 százalékkal emelkedett a héten, pénteki záróára 5400 forint volt, heti forgalma több mint 7 milliárd forintot tett ki.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4346,22 ponton zárt pénteken, az előző héthez képes 201,27 ponttal, 4,86 százalékkal magasabban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!