A részvénypiac forgalma 10,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

A nemzetközi piacokhoz képest a BUX-index felülteljesített. Az emelkedés pedig folytatódhat a magyar parketten, mivel a BUX átlépte a 48 ezer pontnál húzódó fontos ellenállási szintet - kommentálta a napot Varga Zoltán az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője az MTI-nek.

Az elemző szerint a vezető részvények (Magyar Telekom, OTP, Richter) emelkedését a nemzetközi befektetői hangulat segítette, az OTP jó teljesítményére pedig még a Magyar Nemzeti Bank keddi kamatemelése is kihatott.

 

  • A Mol 2 forinttal, 0,08 százalékkal 2384 forintra csökkent, 1,1 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 420 forinttal, 2,64 százalékkal 16 320 forintra erősödött, forgalmuk 7,6 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 6,5 forinttal, 1,54 százalékkal 429 forintra nőtt, forgalma 125,4 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 150 forinttal, 1,88 százalékkal 8140 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

 

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3937,81 ponton zárt csütörtökön, ez 15,81 pontos, 0,40 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!