A részvénypiac forgalma 16,7 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

A nemzetközi befektetői hangulat kedvezőtlen, a magyar részvényindexet főként a Mol húzta, de a nap végén az OTP is pluszban zárt. A Mol erősödését az olajárfolyam emelkedése segítette, az OTP pénteken hajnalban megjelent gyorsjelentése pedig nem lett rossz, bár az elemzői várakozásokat nem sikerült lényegesen túlszárnyalni - értékelte a napot Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője.

A vezető részvények közül a Richter és a Magyar Telekom mínuszban zárt, nem érkezett olyan vállalati hír, ami a csökkenő trendet megfordította volna - jelezte.

A Mol 48 forinttal, 2,22 százalékkal 2210 forintra erősödött, 3,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 180 forinttal, 1,37 százalékkal 13 360 forintra nőtt, forgalmuk 10,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3,0 forinttal, 0,73 százalékkal 406 forintra csökkent, forgalma 81,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 110 forinttal, 1,31 százalékkal 8280 forintra esett, a részvények forgalma 2,6 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3669,15 ponton zárt pénteken, ez 25,53 pontos, 0,70 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!