Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 253,34 pontos, 0,53 százalékos csökkenéssel, 47 262,34 ponton zárt szerdán.

részvénypiac forgalma 44,8 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője elmondta,

az OTP esése húzta le a BUX-indexet, a bankpapír 2,22 százalékos csökkenése részben az elromlott nemzetközi befektetői hangulattal magyarázható.

Az elemző szerint az Egyesült Államokban indult egy kis negatív korrekció, főleg a technológiai szektorban. Emellett a befektetők azon is aggódtak, hogy még nem ment át az amerikai képviselőházon az adósságplafonnal kapcsolatban a megállapodás, erről ugyanis szerdán fognak szavazni.

Átpozícionálták magukat a befektetési alapok 

BÉT szerdán elért 44,8 milliárd forintos forgalma azzal magyarázható, hogy csütörtökön lesz az MSCI-index átsúlyozása, és az indexet követő régiós befektetési alapok emiatt a zárókötésben még átpozícionálták a portfóliójukat.

 

  • Mol árfolyama 16 forinttal, 0,56 százalékkal 2820 forintra csökkent, 9,0 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 245 forinttal, 2,22 százalékkal 10 795 forintra esett, forgalmuk 12,6 milliárd forintot tett ki.
  • Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,46 százalékkal 418 forintra erősödött, forgalma 674,4 millió forint volt.
  • Richter-papírok árfolyama 130 forinttal, 1,51 százalékkal 8725 forintra nőtt, a részvények forgalma 22,3 milliárd forintot ért el.
  • A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3342,07 ponton zárt szerdán, ez 4,05 pontos, 0,12 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!