A Cora hipermarketlánc tulajdonosváltása mögött a világelső amerikai Wal-Mart áll a dolgozók szerint. Elkészült a kormány javaslata a minimálbér jövő évi módosítására, illetve többszintűvé alakítására. Az MSZOSZ szerint a kormány által tervezett szorzószámok nem felelnek meg a valóságos keresetkülönbségeknek. kamatadót könnyen kijátszhatják az ügyfelek – vélik a bankárok. Jelenleg ugyanis a betéteket összesítő, bankrendszer szintű adatbázis nem létezik, és adatvédelmi okokból sem tartják valószínűnek, hogy ilyen kialakítására a közeli jövőben sor kerülne. Az életbiztosításokhoz kötött maximális technikai kamatlábak csökkenéséről szóló PM rendelet miatt 2006. április 1-ig valószínűleg minden életbiztosító teljes termékpalettájának cseréjére kényszerül - nyilatkozta Dr. Marczi Erika a Groupama Biztosító életbiztosítási üzletágának igazgatója. A GKI Gazdaságkutató Rt. prognózisa szerint jövőre bővül a GDP, kisebb lesz az infláció, csökken az alapkamat. A Financial Times-ben is meghirdették a Duna Plaza mögött épülő Prestige Towers luxuslakásait. A hirdetéseket nem a magyar befektető adta fel, hanem azok a nemzetközi irodák, amelyek a magyar ingatlan külföldi értékesítésével foglakoznak. A Finacial Times-ban megjelent hirdetésnek így megtöbbszöröződik fontossága: a világlapban megjelent hirdetés, azt jelenti, hogy a nemzetközi ügynökségek portfoliójában is előkelő helyen áll a Prestige Towers. A munkaerő-áramlást korlátozó intézkedések hatásának uniós értékelése - az összes érintett bevonásával - megkezdődött. Vladimir Spidla, a foglalkoztatottságért, szociális ügyekért és egyenlő esélyekért felelős EU-biztos arra biztatja a tagországokat, hogy „komolyan vizsgálják meg a munkapiacok felszabadításának lehetőségét”. A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz), mint a koncepció egyik kidolgozója, üdvözli a nyugdíjelőtakarékossági számlával kapcsolatosan bejelentett kormányzati szándékot. A számla a nyugdíjcélú öngondoskodás fontos kiegészítő elemévé válhat a jövőben. A parlament elé kerültek azok a törvénytervezetek, amelyek a lakásbérlettel, valamint az ingatlan-nyilvántartással kapcsolatos rendelkezések módosításával többirányú támadást indítanak a lakásmaffia jellegű cselekmények elkövetői ellen - írja az origo.hu. A közeljövőben ezzel összefüggésben várható az ügyvédek és a közjegyzők tevékenységét érintő szabályok szigorítása is. Az olaj hordónkénti ára 67 dollár fölé emelkedett a Rita elnevezésű hurrikántól való félelmek erősödése miatt, ami felülmúlta az OPEC-nek a termelés növelésére irányuló döntését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!