Nagyot zuhant az OTP

Az ázsiai, európai indexekhez hasonlóan a budapesti tőzsdeindex is jelentős zuhanássel kezdet hétfőn. A befektetők szabadulnak az OTP-papíroktól.
Csernátony Csaba, 2020. március 9. hétfő, 09:58
Fotó: Napi.hu

A budapesti tőzsde irányadó indexe, a BUX európai társaihoz hasonlóan zuhanással kezdte a hétfői kereskedést. Az ok ugyanaz, mint a nyugati börzéken: a befektetők a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásaitól félnek, emellett az az Oroszország és Szaúd-Arábia közötti olajvita rontja a hangulatot.

A budapesti részvények közül az OTP árfolyama jelentősen esett: délelőtt 10-kor a bankpapír jegyzése 12 630 forintnál tartott, ami több mint 8 százalékos veszteséget jelent. Ezzel párhuzamosan a Mol 7 százalékkal 2100 forinta, a Magyar Telekom 2,8 százalékkal 392 forintra, a Richter pedig 2,6 százalékkal 6520 forintra esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

DrNemoda, 2020.03.09 12:48

Csak korrigálódnak a magas elvárások. Szembenéznek a reaitásokkal. Azért az mégsem járhatja, hogy ezer milliárdos árbevétel mellett 420 milliárdos nyereség jöjjön létre (egy ostoba mai hír szerint ugyanis ez törtnt az OTP-nél). Az a pénz nem ér semmit sem !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

BattMan, 2020.03.09 11:00

A maffia a porba zuhan, Orbán és Csányi, na meg a koszos, tyúktolvaj Mészáros a pincében találja magát. DE ez még semmi ahhoz képest, ami még hátra van. Csuhások, tolvajok zuhannak a szarba.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tepsi, 2020.03.09 10:21

Nagyot esett? Ez nem nagy! Majd mikor a gyárakban megszűnik a termelés mert nem szállítanak alapanyagot, meg később miután a munkások harmada halott kétharmada beteg lesz, majd akkor leesik egy szép nagy kerek számra a 0-ra, mint minden más cég részvénye is. Ha papír alapúak lennének a részvények akkor legalább lehetne velük fűteni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html