A budapesti tőzsde irányadó indexe, a BUX európai társaihoz hasonlóan zuhanással kezdte a hétfői kereskedést. Az ok ugyanaz, mint a nyugati börzéken: a befektetők a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásaitól félnek, emellett az az Oroszország és Szaúd-Arábia közötti olajvita rontja a hangulatot.

A budapesti részvények közül az OTP árfolyama jelentősen esett: délelőtt 10-kor a bankpapír jegyzése 12 630 forintnál tartott, ami több mint 8 százalékos veszteséget jelent. Ezzel párhuzamosan a Mol 7 százalékkal 2100 forinta, a Magyar Telekom 2,8 százalékkal 392 forintra, a Richter pedig 2,6 százalékkal 6520 forintra esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!