A részvénypiac forgalma 11,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével csökkentek az előző napi záráshoz képest.

Sághy Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy szerdán a Budapesti Értéktőzsde követte a nemzetközi piacon kialakult kedvezőtlen hangulatot, és mínuszban fejezte be a kereskedést. A forgalom átlagos volt, ebből az OTP papírja a szokásosnál is nagyobb arányban részesedett.  

Kiemelte, a nemzetközi piacok hangulatát kedvezőtlenül befolyásolta a globális növekedési aggodalmak felerősödése, ezen felül a magyar piacra hathat az is, hogy pénteken esedékes a Standard and Poor's Magyarországra vonatkozó hitelbesorolásának felülvizsgálata.

  • Mol 12 forinttal, 0,45 százalékkal 2670 forintra erősödött, 672,9 millió forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 300 forinttal, 2,60 százalékkal 11 250 forintra csökkent, forgalmuk 9,4 milliárd forintot tett ki.
  • Magyar Telekom árfolyama 3,0 forinttal, 0,78 százalékkal 380 forintra esett, forgalma 97,5 millió forint volt.
  • Richter-papírok árfolyama 120 forinttal, 1,43 százalékkal 8300 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3633 ponton zárt szerdán, ez 34,95 pontos, 0,95 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

(Címlapképünk illusztráció.)

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!