A jóslatok többsége nem vált be, azaz elmaradt a sávszél elleni támadás. sőt most már a 249 forintos euró a valószínűbb. Alig jegyezték túl a felajánlott 25 milliárd forintos csomagot az ÁKK mai 3 hónapos diszkontkincsátjegy aukcióján. Az elsődleges forgalmazókhoz 38,5 milliárd forint értékben érkezett vételi ajánlat, ám a kibocsátó most sem fogadott el túljegyzést. Az átlaghozam 7,28 százalék lett, míg az elfogadott ajánlatok 7,10 és 7,32 százalék között szóródott. A Matáv hivatalosan is bejelentette, hogy részvényvásárlási megállapodást írt alá Montenegró kormányával a Telekom Montenegro 51,12 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról 114 millió eurós vételáron. A március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából kitüntetett személyek között van Bokros Lajos egykori pénzügyminiszter is. Az iparűzésiadó-munkabizottság két egymással versengő javaslatot terjeszt ma az adóreform-bizottság elé. Az egyik koncepció szerint 2008-ra, három lépésben megszüntetnék az iparűzési adót, a másik javaslat viszont fél százalékra csökkentené e teher kulcsát a jelenlegi 2 százalékról. A Magyar Magánvasút (MMV) a múlt csütörtökön bejelentést tett a Gazdasági Versenyhivatalnál, mert a társaság szerint a MÁV visszaél erőfölényével. Éves összehasonlításban 5 százalékkal csökkent februárban az eladott új autók száma Magyarországon - derül ki az ACEA jelentéséből. Az orosz Krasair légitársaság magánrészvényesei is nyújtottak be pályázatot a Malév privatizációjára a Kommerszant szerdai száma szerint - írja az ebroker.hu A világ kőolajtermelésének 40 százalékát adó OPEC-országok vezetői megegyeztek abban, hogy április 1-től 27,5 millió hordó lesz a napi termelési kvóta, ami 500 ezer hordóval magasabb a jelenlegi szintnél. Májusban újabb félmillió tonnával emelnek. Februárban az eurózóna és az Európai Unió (EU) inflációja is 2,1 százalékot tett ki éves összehasonlításban, a havi áremelkedés pedig 0,3 százalékos volt - jelentette az Eurostat Bulgária 2060-ban érheti el az Európai Unió (EU) jelenlegi átlagos életszínvonalát - idézi gazdaságkutatók véleményét a novinite.com internetes oldal. Alakulóban van a világ egyik legnagyobb légitársasága, mivel a kínai Air China a Hong Kong-i Cathay Pacific felvásárlására készül - közölte a South China Morning Post napilap információját az AFP hírügynökség.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!