A lanyha kereskedés általában ahhoz vezet, hogy a befektetők más piacot keresnek, olyat, amely élénk, ahol lehet pénzt keresni. Jelenleg úgy látszik, nincs a világ tőkepiacain annyi optimizmus, ami hozzánk kimúlás helyett feltámadást hozna.

A BUX továbbra is csökkenő trendben mozog, a 19 670–21 612 pont közötti sávon belül. A trendet a november 11-i (21 612 pontos) és a december 4-i (21 226 pontos) csúcsok jelölik ki, és a 20 410 közelében lévő támasz közelébe terelik az indexet. Ha ez a támasz sérül, akkor a csökkenés a 19 575-nél lévő rés betöltésével járhat, de a trendcsatornán belül mozogva a 19 298-as rés betöltése is lehetséges.

Az esést – ha az nem pánikszerű – a 19 000 közelében lévő erősebb támasz fékezheti. Az optimizmushoz nagyobb forgalom kellene, illetve az, hogy 21 000 feletti zárásokat lássunk. Ez ugyanis az uralkodó trend megszakadását jelentené, azonban egyértelműbb trendfordulást csak 21 226 feletti zárások jelölnének.

További részletek a Napi Gazdaság szerdai lapszámában
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!