BUX: szép búcsú a héttől

Kedvezően zárta a hetet a tőzsde, a hét utolsó napján fokozatosan erősödött, s bár az S&P-leminősítés egy negatív irányú kilengést okozott, utána ismét magára talált a BUX, amely végül tegnaphoz képest 1,3 százalékos erősödéssel 16 932 ponton zárt.
Csernátony Csaba, 2005. május 27. péntek, 17:46
Fotó:

A blue chipek többsége erősödött. Az OTP 1,9 százalékkal 6348 forintra, a Mol 1,5 százalékkal 15 880 forintra, a Richter pedig közel 3 százalékkal 26 450 forintra hízott. A Magyar Telekom nem találta a felfelé vezető utat, 0,3 százalékkal 807 forintra gyengült.
A Richterrel szemben az Egis, amely tegnap közel 4 százalékkal drágult, ma negatív korrekció áldozatává vált, így 1,3 százalékos gyengüléssel 17 650 forinton végzett. A Borsodchem piacán is sokkal több volt a vevő, a cég papírjainak árfolyama ennek köszönhetően 2,4 százalékkal, 2170 forintra gyengült. A
nap sztárja a NABI volt, amely a tegnapi hegymenetet egy 14,3 százalékos erősödéssel fejelte meg a mai napon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK