Csütörtökön az európai indexek vegyesen zártak. Londonban 0,16 százalékkal zárt magasabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,13 százalékkal emelkedett, Párizsban viszont 0,50 százalékkal gyengült a CAC-40 index. A milánói tőzsde 0,74 százalékos, a madridi 0,53 százalékos indexemelkedéssel fejezte be a csütörtöki kereskedést.

Az európai gyűjtőindexek összességében kissé gyengültek, az FTSE EuroFirst 600 és Stoxx Europe 600 indexek 0,03 százalékkal végeztek alacsonyabban, az euróövezeti EuroStoxx50 pedig 0,01 százalékkal gyengült.

A pénteki nyitás előtt a londoni index 2,4 százalékkal, a frankfurti 0,9 százalékkal, a párizsi 0,7 százalékkal állt az év eleji értéke felett, a milánói index 1,8 százalékkal, a madridi pedig 1,2 százalékkal erősödött az év eleje óta.

Az olajár vegyesen alakult péntek reggel, miután csütörtökön két havi csúcsról csúszott lejjebb úgy egy százalékkal. Az olajár ezzel együtt is a negyedik egymást követő hetet fogja nyereséggel zárni, miután év eleje óta hét-nyolc százalékkal emelkedett.

Az európai kereskedési idő kezdete előtt két órával a Brent nyersolaj ára 0,14 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 84,59 dolláron, a WTI ára viszont 0,10 százalékkal csökkent 82,04 dollárra.

Az arany spot ára 0,32 százalékkal emelkedett, unciánként 1827,24 dollárra. Az arany ára mintegy másfél százalékos emelkedéssel a legerősebb hetét zárhatja tavaly november óta.

A dollárindex kéthavi mélypontot ért el csütörtökön és nyolc hónapja a legnagyobb heti veszteségét érheti el, közel egy százalékosat. Az euró tavaly november közepe óta a legerősebb árfolyamánál jár. Az európai piacok nyitása előtt két órával az eurót 0,16 százalékkal jegyezték erősebben 1,1477 dolláron. Az euró a hét eleje óta 0,8 százalékkal erősödött - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!