Kipukkadt Európa

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
Domokos László, 2019. október 8. kedd, 18:45
Fotó: Reuters

A londoni FTSE-100 mutató 0,76 százalékos, a frankfurti DAX-30 1,05 százalékos mínusszal, a párizsi CAC-40 mutató 1,18 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 1,11 százalékos veszteséggel zárta a kereskedést.

Az európai piaci szereplők kedden főként az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktusok fejleményeire figyeltek.

A befektetői kockázatvállalási hajlandóságot visszavetette, hogy Washington korlátozni tervezi a kínai tőkepiacok elérhetőségét amerikai befektetők előtt, valamint újabb kínai cégeket vesz fel a kereskedelmi feketelistára. Az is nyugtalanítja a befektetőket, hogy nő annak a valószínűsége, hogy nem sikerül haladást elérni a csütörtökön kezdődő amerikai-kínai kereskedelmi egyeztetéseken sem.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,90 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 1,05 százalék mínuszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 1,03 százalék csökkenést jelzett.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 59 cent (1,01 százalék) mínusszal, 57,76 dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára 0,18 százalékkal, 2,65 dollárral 1507,05 dollárra emelkedett.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,0956 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,0947 dollár után - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK